Yläluokkien tekstiilityönopetuksen suunnittelua

Torstaina 15.4. ideoimme ensi lukuvuoden opetusta yhdessä kollegoiden kanssa. Keskustelemme mm. yhteisen käsityön toteuttamisesta eri kouluissa, vaihdamme hyväksi havaittuja ideoita eri tilanteisiin, esim. hyviä seiskojen aloitustöitä, 'sesonkitöitä', välitöitä, hyviä tehtäviä eri teoria-asioiden opettamiseen ym. ym.

Jotta ilta olisi mahdollisimman antoisa, ota mukaan jotain omasta mielestäsi hyvää materiaalia tai valmistaudu hieman kertomaan, millaisia töitä sinulla on tapana teettää missäkin vaiheessa vuotta. Lisäksi kevennyksenä on luvassa keväistä askartelua... Ota mukaan vanha katkennut tai kulunut mittanauha.


LOPUKSI KUVANKÄSITTELYN VINKKI:

Helppokäyttöinen Picnik-kuvankäsittelyohjelma on yksinkertainen apuväline opettajalle ja oppilaille. Ohjelmasta löytyy pixelate-toiminto (create - effects-valikosta), jonka avulla muutat valokuvan 'ruudukkopiirrokseksi'. Kuvaa voi ensin pelkistää posterize-toiminnolla. Kuvia voi hyödyntää vaikkapa ristipistomalleina. Ohjelman avulla ei kuitenkaan voi tehdä varsinaista ruudukkoa kuvaan, vaan tämä vaatii kuvankäsittelijältä vielä lisää työskentelyä.

Kommentit

Suositut tekstit