4.10.2015

Syyspäivillä nähtyä

Yhdistyksemme jäsenet saapuivat myrskyiseen keski-Suomeen perjantai-iltana. Juna vaihtui bussiin ja lopulta bussi taksiin ennen kuin pääsimme yön pikkutunneilla Poriin. Myrsky oli kaatanut puita sähkölinjoille ja junien matka tyssäsi. Tämä ei iloista joukkoamme lannistanut vaikka yöunet jäivät vähille pitkän menomatkan vuoksi. Kuva taksimme katosta. Ulkona oli varsin pimeää, myrsky oli katkaissut sähköt jopa 170000 taloudesta.


Porissa meitä odotti Lyseon miellyttävä miljöö luennoitsijoineen ja työpajoineen. Luennoilla saimme esimakua siitä, kuinka käsityönopetuksen tilat voisi suunnitella, kuinka ohjata oppilaita suunnitteluun ja mitä eri toteutustapoja monimateriaalinen käsityö tuo tullessaan. Viisi rohkeaa käsityönopettajaa myös näytti missä vaiheessa heidän kuntansa käsityön ops on. Näistä kuulumisista lisää syyskokouksessamme.

Pajoilla tutustuimme mm. moderniin nypläykseen. Arvioinnin ja documentoinnin pajan vetivät oman yhdistyksemme Marika ja Johanna. Paja oli supersuosittu ja se uusitaan ensi vuonna Seinäjoella ja myös Oulussa tulevana vuonna. 
Illan juhlasta vastasi Porin kaupunki. Saimme nauttia maittavan illallisen upeassa Porin kaupungintalossa. 

Sunnuntain suosittuja vierailukohteita olivat mm. Kaarisillan koulu ja lelumuseo. Syyspäivien aikana yhdistyksemme suunnitteli ja ideoi tulevia Oulun syyspäiviä 2017 yhdessä Otto ry:n kanssa. Syyspäivien toteutukseen tarvitsemme myös jäsentemme apua, joten pysy kuulolla. :) 

Ei kommentteja: