10.10.2011

Upeat syyspäivät




Viikonloppuna vietettiin Tekstiiliopettajaliiton ja Teknisten aineiden opettajien liiton syyskoulutuspäiviä Tampereella. Juhlaluennoitsijoina olivat brändiasiantuntija Lisa Sounio sekä ammattikorkeakoulun kulttuurialan yksikön yliopettaja Kari Salo. Luennoitsijat antoivat käsityönopettajille brändäys- ja trendittämisvinkkejä, joilla nosteessa oleva käsillä tekeminen ja käsityönopetus saataisiin vielä houkuttelevammin markkinoitua.



Syyspäivillä saimme nauttia hyvästä ruuasta, miellyttävästä seurasta, osallistua maanläheisiin työpajoihin, joissa oli erittäin rentouttava ilmapiiri, sekä tutustua Werstaaseen sekä Vapriikkiin. 

                                                     Työpajalla syntyi mm. rautalankasydämiä, joita myös luennoitsijat saivat kiitoslahjaksi

Tekstiiliopettajaliiton 100-vuotista taivalta juhlittiin lauantaina 8.10. Teatteriravintola Palatsissa yhdessä TAO:n kanssa. Juhlapuhujina esiintyivät tamperelainen opetusministeri Jukka Gustafsson, NKJL:n puheenjohtaja Sirkka Anttila sekä OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. He kaikki pitivät kädentaitojen opetusta peruskoulussa merkittävänä asiana ja muistelivat omia onnistuneita ja ei niin onnistuneita käsityönkokemuksiaan. Opetusministeri onnitteli TOL:n puheenjohtajaa vaaleanpunaisella ruusulla ja kohotti maljan puhujanpöntöstä koko yleisölle. Myös presidentti Tarja Halonen muisti kortilla TOL:a.

                                                     Kuvassa iltajuhlista bongattua iltalaukkumuotia.

Iltajuhlaan osallistuneet tekstiiliopettajat olivat nähneet vaivaa pukeutumisen eteen ja puvut olivat upeita! Ja suuri osa oli itse tehtyjä. Osa iltajuhlan koruista oli syntynyt päivällä työpajoilla.


                                                      Kuvassa vuonna 1981 valmistuneita käsityönopettajia juhlatunnelmissa.

Kiitos Tampereen syyspäivien tekijöille!


Ei kommentteja: