27.12.2010

Tilikkurekka

Oulussa la 19.2.
Kajaanissa su 20.2.

"Alkuvuodesta Suomea kiertänyt Marttaliiton ja Novitan Sukkarekka saa jatkoa, kun kiertueelle lähtee Tilkkurekka. Ensi vuonna 2011 Marttaliiton ja Novitan seuraksi järjestäjien joukkoon liittyy Tekstiiliopettajaliitto, joka juhlii 100-vuotista toimintaansa. 

Kampanjan tavoitteena on myös kerätä mahdollisimman paljon tilkuista tehtyjä peittoja ja koota niistä maailman suurin tilkkupeitto syksyllä 2011. Maailmanennätystempauksen jälkeen pienet peitot ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen mm. Ensi- ja turvakotien liitolle.

 
Tilkkurekassa on mahdollisuus opetella Isoäidinneliön nimellä  kulkevan virkattavan tilkun tekemistä marttojen opastuksella. Tilkkujen tekemistä opetellaan ensi vuonna myös kouluissa tekstiiliopettajien johdolla. 

Tilkkurekka-kiertueen ja hyväntekeväisyyskampanjan myötä tekstiilityönopettajat, martat ja novitalaiset haluavat pitää yllä käsityöperinteitä sekä jakaa itse tekemisen iloa ja yhteisöllisyyden kokemusta niin koululaisille kuin muillekin arjen kiireisille. Hidastaminen nykyarjessa nähdään tärkeänä voimavarana.
 
Isoäidinneliön teko-ohjeet löytyvät täältä."


(Novitan sivuilta poimittua)

Tilkkurekkatiedote

Ei kommentteja: