10.10.2010

Muodon vuoksi Lahteen


Lahden seudun käsityönopettajat järjestivät hulppeat syyspäivät Lahden Sibeliustalolla 9. ja 10. lokakuuta 2010. Sibeliustalolle osallistui kolmesataa tekstiili- ja teknisentyön opettajaa viettämään syyspäiviä.   


Syyspäivien avajaiset olivat tapahtumaan osallistuneille hieno kokemus. Syyspäivät lähtivät virallisesti käyntiin Sibeliustalon pääsalin urkuparvelta. Aloitussanojen jälkeen saimme kuulla upeaa urkusoitantaa; musiikissa oli mm. otteita tähtien sodasta.


Syyspäivien teemana oli Muotoilukasvatus koulun käsityössä. Puhetta riitti myös valmisteilla olevasta peruskoulun tuntijaon uudistuksesta, joka vähentäisi seitsemäsluokkalaisten käsityöntunnit nykyisestä kolmesta viikkotunnista yhteen. 


Ristomatti Ratia kertoi omasta elämäntyöstään muotoilijana. Ratia on suunnitellut mm. Palaset-hyllykön, 40-vuotta Marimekon tuotannossa pysyneen olkalaukun, raidalliset Marimekon lakanat sekä Saaristo-kirstut. Ratia pyysi opettajia antamaan oppilaille vapautta kysyttäessä miten opettaja voisi tukea lapsen luovuutta. 


Ritva-Liisa Pohjalainen kertoi myös työstään muotoilijana. Hänet tunnetaan mm. Ril's vaatemallistosta, sekä työstään koru- ja lasimuotoilijana. 


Muotoilun kehitysjohtaja Riikka Salokannel kertoi työstään pakkaussuunnittelijana sekä Sinebrychoffin muotoilupäällikkönä. Hänen käsialaansa ovat esimerkiksi pahvisten mäyräkoiralaatikoiden kantokahvat. Myös hän oli sitä mieltä, että lapsille on annettava mahdollisuus kokeilla omia ratkaisukeinojaan käsityöntunneilla.  

Päivän aikana saimme nautiskella myös hyvästä ruuasta ja näytteilleasettelijoiden houkuttelevista messupöydistä. Iltajuhlassa oli luvassa illallista, musiikkia, tanssia ja taidetta sekä yllätysesiintyjänä Flying Circus. Saimme nauttia Flying Circuksen mestarillista radio-ohjattavien lentokoneiden lennättämistä musiikin tahdissa. 
Huima show! 
Iltajuhlan aikana saimme nauttia myös sirkuskoulun oppilaiden esityksistä 
sekä hurmaavasta housebändistä. 

Ja mahtavaa seuraa oli talo täynnä, 
ensi vuonna sitten Tampereelle!Edit.  Kiitos Outi Hakkaraiselle iltajuhlan kuvista.  
Ei kommentteja: