29.11.2011

Tallinnan shoppinki-matka tehty!

Oulun seudun Tekstiiliopettajat järjesti jäsenilleen mahdollisuuden lähteä yhdessä käsityötarvikeostoksille Tallinnaan. Oulusta pääsee Tallinnaan helposti ja halvasti; yksi suunta lentäen kestää vain noin 1,5 tuntia. Matkalaiset majoittuivat Hotelli St. Barbaraan, joka oli myös huokean hintainen ja lähellä Vapauden aukiota vanhan kaupungin kupeessa. 


Reissun aikana lauantaina 26.11. Tallinnassa avattiin kuuluisa Joulutori Raatihuoneen torilla, ja siellähän matkalaisten piti pistäytyä! Harmi vain, että torin iso joulukuusi oli kaatunut kovan tuulen ansiosta jo perjantai-iltana, eikä kuusen valot palaneet vielä avajaisissa lauantai-iltana. 


Tallinnassa ruoka oli hyvää ja edullista, samoin käsityötukku Karnaluksissa langat, nippelit ja nappelit. Paikalle olivat löytäneet muutkin suomalaiset sekä tietysti paikalliset käsityön harrastajat. Vaikka ostoskärry oli pullollaan lankoja ja muuta ompelu- ja neuletarviketta, kuitenkin laukuissa olisi ollut tilaa vielä virolaisneuleille, joista matkalaisten mukaan eksyi vain muutamat lapaset perheiden pikkuväelle sekä muutama puu- ja helmikoru. 


Tallinnassa oli helppo liikkua pienellä porukalla, mutta mukaan olisi vielä mahtunut lisää kässämaikkoja! Olisikohan ensi vuonna enemmän innokkaita mukaan lähtijöitä?! Joka tapauksessa, hauskaa oli!

 (Kuvissa iloiset reissulaiset Johanna ja Terhi, kameran takana matkanjärjestäjä Sanna.)

Ei kommentteja: