18.3.2010

Yhdistyksen kevätkokous

Yhdistys piti 17.3.2010 kevätkokouksen Haukiputaalla Länsituulen uudella koululla. Sanna ja Marjo esittelivät kokouksessa olijoille uuden koulun hienot tekstiilityön tilat, joihin kuului kaksi vierekkäistä luokkaa ja mm. oma kudontatila.

Ennen kokousta vierailimme Käsityökauppa Ilossa, jonka yrittäjä Eija Riihimäki - van der Meer esitteli meille lankauutuuksia, välineitä ja mm. pesupähkinöitä. Ja mukaan taisi lähteä ainakin lankoja ja valaisevia virkkuukoukkuja.

Yhdistyksen jäsenillä oli 12.3. mahdollisuus osallistua opastettuun Ryijy-näyttelyyn Oulun Pohjois-Pohjanmaan museolla. Näyttelyn yhteydessä kävimme myös työpajan puolella, jossa ryijyn tekemistä esiteltiin karstaamisesta alkaen. Ryijy-näyttelystä löytyi myös oululaisen käsityönopettajan kutoma Oulu-ryijy. Näyttely on 31.3. asti Oulussa. Menovinkkinä mainittakoon myös Oulun taidemuseolla oleva viiden taiteilijan yhteinen Gl'amour -näyttely, jossa on mm. tekstiilitaiteilija Ulla Pohjolan töitä. Kävimme muutama vuosi sitten yhdistyksen jäsenten kesken Kemissä katsomassa hänen näyttelyään koneella ja käsin kirjotuista töistään. Näyttely on Oulun taidemuseolla 30.5. asti.

Ei kommentteja: